top of page

Wie?

Jo Gevaert is erkend, als shiatsupracticus -en leraar, door de Belgische Shiatsu Federatie (beroepsvereniging erkend door de FOD Economie) en als relaxatiemasseur door de Belgische Massage Federatie (beroepsorganisatie erkend door de FOD Economie). Hij begon in 2007 met de 4-jarige shiatsu opleiding in het Kimura Shiatsu Instituut. Nadien verdiepte hij zich in structurele shiatsu in verschillende shiatsuscholen. Jo is nog steeds bezig met voorgezette opleidingen om zich verder te bekwamen in shiatsu en aanverwante technieken bij binnen -en buitenlandse specialisten. Jo assisteerde enkele jaren bij de shiatsu opleidingen in het Kimura Shiatsu Instituut te Gent en gaf nadien les in de shiatsuschool Manipura te Gent. 

Door de studie van shiatsu is er ook een grote interesse gegroeid naar de filosofische grondslagen en de wortels van shiatsu. Deze zoekt hij door middel van de studie van de eeuwenoude klassieke werken die geschreven zijn door de oude meesters. Hierdoor is Jo in contact gekomen met filosofisch Daoïsme en Zen, welke een grote inspiratiebron vormen voor hem. Deze oude inzichten, welke in onze huidige tijd en maatschappij zeer relevant zijn, komen volgens de visie van Jo zeer mooi tot uiting in de Japanse cultuur, welke hij dan ook poogt te integreren in zijn dagelijks leven. 

Dit doet hij ondermeer door naast shiatsu ook aikido (Japanse krijgskunst) en zazen (Japanse zitmeditatie) te beoefenen. Deze laatsten zijn tevens goede methodes om zelf de eigen gezondheid en conditie te bewaren. Jo is lid van Ban Sen Juku - school voor Japanse krijgskunst & cultuur en beoefent aikido in de Suishin Dojo te Lembeke welke aangesloten is bij Ban Sen Juku.

Jo is tevens lid van de Belgische Zen Vereniging en beoefent Zen in de Ei-gen Dojo te Gent.

 

Jo is gehuwd met Keet met wie hij ondertussen 20 jaar zijn passies deelt en beleeft. Samen hebben ze twee prachtige dochters, Hana & Noa.

 

In zijn shiatsupraktijk te Sleidinge legt hij zich ten volle toe op het perfectioneren van zijn techniek met een voortdurend streven naar uitmuntendheid waarbij hij als eeuwige leerling een weg volgt die nooit zal eindigen.

Er wordt steeds richting gegeven aan de shiatsumassage door met volle aandacht de gepaste technieken toe te passen die een evenwichtige tonus bewerkstelligen in het lichaam. Hierdoor wordt er steeds, een op maat, shiatsumassage gegeven waardoor de cliënt gemakkelijker zijn spanningen kan loslaten en revitaliseert.
 

Samengevat kan je stellen:

"De gepaste techniek, op de gepaste plaats en het gepaste moment"

 

of in het Japans: "Ki Do Ma"

Zo wordt er een moment van rust en kalmte gecreëerd waar je tot jezelf kunt komen en waar lichaam & geest een meer natuurlijk evenwicht kunnen terug vinden. 

 

Echte quality-time!

Jo is een erkend professioneel shiatsupracticus -en leraar en beschikt over de getuigschriften zoals bepaald door de Belgische Shiatsu Federatie. Shiatsu Jo Gevaert voldoet aan alle opgelegde eisen van de Belgische Shiatsu Federatie (vereiste getuigschriften, deontologische code, verzekering beroepsaansprakelijkheid, ...) alsook aan deze van de Belgische Massage Federatie. Zo heeft u de garantie dat er kwaliteitsvolle shiatsu wordt aangeboden die voldoet aan de strenge normen van deze beroepsverenigingen.

bottom of page